Slepené góly pomohly rytířům k triumfu v šlágru kola. Lípa zdolala Spartu!

Radující se florbalisté Vítkovic, kteří ukořistili výhru v Mladé Boleslavi | foto: Martin Flousek/Český florbal

Mladoboleslavská hala hostila reprízu jarní semifinálové série, která se nakonec stala i díky čtyřbodovému Adamu Palčinskému kořistí hostů. Hořkost porážky zatím nepoznala Česká Lípa, která si vyšlápla na Spartu. Vinohrady zlomily nováčka z Kladna a Bohemians uštědřili direkt Pardubicícm.


Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:6 (3:2, 1:2, 1:2)

Rytíři měli v Boleslavi perfektní start a už po dvou minutách vedli 2:0. Nejprve se poprvé v české superlize prosadil Valtteri Molkka a krátce po něm překvapil Bauera Adam Zubek. Domácí pak zapnuli k obratu. O snížení se postaral Michal Sládek, o srovnání Jakub Vařecha a do vedení poslal domácí po proměněném nájezdu Jan Zoufalý.

První perioda nastavila směr a viděli jsme tak skvělou bitvu. Na začátku druhé části srovnal Adam Zubek, domácí pak měli velký tlak a dostali dokonce k dispozici další trestné střílení, které ale tentokrát Zoufalý neproměnil. Poradil si s ním Kohút, který na tento nájezd nahradil jinak perfektně chytajícího Jasioka. Přesto šli nakonec domácí do náskoku, a to po zásahu z hole Vařechy. Poslední slovo ale měl Adam Palčinský, který parádní ranou srovnal na 4:4. Rozhodující moment přišel ve 49. minutě, kdy během patnácti vteřin skórovali Palčinský a Rostislav Gattnar, na což domácí zareagovali již jen snížením. 

Branky: 9. Sládek, 14. Vařecha, 20. Zoufalý, 37. Vařecha, 53. Tomašík - 1. Molkka, 2. Zubek, 23. Zubek, 40. Palčinský, 49. Palčinský, 49. Gattnar. Rozhodčí: Drápal – Pospíšil. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Návštěva: 256. Zásahy brankářů: Bauer 15 - Jasiok 18, Kohút 1. | MATCH CENTER


FbŠ Bohemians - BA SOKOLI Pardubice 9:2 (4:1, 2:0, 3:1)

Sokolové tvrdě narazili na Bohemce. Klokani vedli už po čtyřech minutách po dorážce Lukáše Rady a přesné trefě Jaroslava Petráka 2:0. Vzápětí pak ještě využil přesilovku Jakub Buršík. Hosté se poprvé prosadili až v 15. minutě zásluhou Matouše Buriana, ale ještě před první pauzou znovu udeřili domácí v přesilovce zásluhou Petráka, který vyhnal Buzíka z branky.

Nově nastoupivší Blaha odolával do konce druhé části, kdy jej nejprve po pěkné kombinaci prostřelil Matúš Gajdoš a posléze v další početní výhodě dovršil Petrák hattrick. Klokani si v dalším průběhu pohlídali svůj náskok, který ještě narostl díky Ondřejovi Kawulokovi a Šimonovi Batkovičovi. Pardubičtí v závěru korigovali skóre. Po výhozu Blahy udeřil Filip Neklan a vteřinu před koncem zapsal svůj premiérový superligový gól Dominik Bürger.

Branky: 3. Rada, 4. J. Petrák, 10. Buršík, 20. J. Petrák, 33. Gajdoš, 38. J. Petrák, 48. Kawulok, 50. Batkovič, 60. Bürger – 15. Burian, 58. Neklan. Rozhodčí: P. Števček – R. Števček, Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. Návštěva: 232. Zásahy brankářů: Kovařík 14 – Buzík 7, Blaha 13. | MATCH CENTER

TJ Sokol Královské Vinohrady - Kanonýři Kladno 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Vinohrady začaly zápas velmi dobře. Hned v úvodu se prosadil po kombinaci se svým bratrem Daniel Gärtner a těsně před první sirénou ještě zvýšil domácí náskok po standardní situaci Vladimír Bačinský. Hned na začátku druhé části zvyšoval na 3:0 Štěpán Švejda. Za Středočechy pak sice dokázal snížit Tadeáš Chroust, ale na začátku posledního dějství znovu udeřili bratři Gärtnerovi. Na konci duelu sice zadělal na zápletku dorážkou do prázdné Matěj Stůj, ale vzápětí přidal pojistku Tomáš Gärtner.

Branky: 2. D. Gärtner, 19. Bačinský, 23. Švejda, 44. D. Gärtner, 59. T. Gärtner – 36. Tadeáš Chroust, 59. Stůj. Rozhodčí: Sýkora – Tkáč. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Návštěva: 193. Zásahy brankářů: Křepelka 41 – Haleš 23. | MATCH CENTER

FBC Česká Lípa - ACEMA Sparta Praha 6:5 (3:1, 2:1, 1:3)

Lípa se dostala do vedení po pěkné kombinaci Pekárka s Radkem Krajcigrem. Už na 2:0 pak zvyšoval po samostatném úniku Václav Vavruška. Sparta posléze snížila, po rychlé kombinaci s Pražanem udeřil Jiří Curney. Domácí pak ale znovu začali budovat náskok. Z otočky se trefil Jakub Bína, na startu druhé části přidal povedenou ránu Krajcigr a už na 5:1 zvýšil další povedenou ranou Bína.

Sparta pak dokázala snížit v přesilovce, kdy míček zametl nad Dvořákovo rameno Lukáš Ujhelyi. Lípu navíc zkraje třetí části podržel Dvořák, který chytil Curneyho trestné střílení. O pár chvil později pak dovršil osamocený Krajcigr hattrick. Hezkou střelou na zadní tyč pak ale zadělal na drama Jakub Gruber. To skutečně přišlo, o snížení se postarali Curney s Martinem Pražanem Klíčový byl ale moment, kdy za stavu 6:4 znovu zastavil parádně chytající Dvořák trestné střílení Zouzala.

Branky: 5. Krajcigr, 9. Vavruška, 19. J. Bína, 22. Krajcigr, 27. J. Bína, 48. Krajcigr – 15. Curney, 31. Ujhelyi, 52. Gruber, 58. Curney, 60. Pražan. Rozhodčí: Dolanský – Sýkora. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Návštěva: 403. Zásahy brankářů: Dvořák 24 – Beneš 11. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se