Pozice centra mi sedí, pochvaluje si tahoun Kanonýrů

Matěj Stůj slaví branku v utkání s Bulldogs Brno | foto: Luděk Šipla/Kanonýři Kladno

Kladenští florbalisté vybojovali o uplynulém víkendu první body do superligové tabulky. Velkou měrou se pod ně podepsal také Matěj Stůj, který v úvodu ročníku chytil velmi dobrou formu.


Minulé sezony povětšinou patřil k pevným článkům defenzivy a mnozí ho mají stále zafixovaného coby svalovce, který umí na hřišti tvrdit muziku. Jenže v průběhu jarního play off ho kouč Přívara přesunul do útoku na pozici centra, kde Matěj Stůj načal i současný ročník Livesport superligy. A výsledek? S bilancí 3+3 se teď 23letý Kanonýr drží v elitní patnáctce bodování nejvyšší soutěže. Naposledy při vítězství nad Bulldogs si připsal dva góly a asistenci.

Kladenské florbalisty navíc hnala kupředu velmi solidní kulisa, na úvodní kolo proti Liberci jich přišlo více než 450. Kanonýři se mohou spolehnout na silnou diváckou základnu. Před startem ročníku totiž prodali více než stovku permanentek.

Máte první body. Spadlo z týmu čekání na ně?
Ano, radost ze tří bodů je velká. Hlavně jsou to důležité tři body, řekl bych až povinné vůči tomu, jaké cíle máme nastaveny do sezony.

K výhře nad Buldoky si přispěl dvěma góly a jednou asistencí. Jak jste osobně se zápasem spokojen?
Jako je důležitá výhra nebo každý bod do superligové tabulky, tak i ty individální body jsou důležité. Tudíž osobně spokojený jsem a věřím, že se brzo připojí další kluci a pomůže nám to v sebevědomí do následujících utkání.

Jste ve špičce bodování superligy, což je možná u vás coby spíše defenzivního hráče překvapení, tak co na to říkáte? Dobírají si vás kluci v kabině?
Nebudu lhát, člověk se rád podívá do tabulky na celkové bodování superligy, ale pořád jsem nohama na zemi. Jdu postupně týden po týdnu a utkání od utkání. A co se týká dobírání, tak nějaká slova v kabině padnou. Třeba Tadeáš Chroust mi skoro už dělá i pití na trénink, abych se cítil dobře (úsměv).

Jste univerzál, tak jak vám sedí, že jste na centru od začátku sezony? Jaká je spolupráce s kluky, protože třeba Tadeášova nahrávka proti Brnu byla luxusní!
Centr mi sedí, protože je to jak defenzivní, tak i ofenzivní post. A to mi na tom vyhovuje asi nejvíc. Spolupráce je moc fajn, zmínil bych ještě Papiho (Ondru Papouška), protože takhle nás dal Dušan Přívara dohromady do prvního superligového utkání a od té doby se to drží. Zároveň se to podepisuje i bodově, takže vládne spokojenost.

Jaká je superliga v porovnání s 1. ligou?
První liga je víc silovější a hodně nahoru dolů. Superliga je naopak více svázaná takticky a mnohem rychlejší na přihrávky a první dotek. Co jsem čekal víc, že to bude i o něco tvrdší nebo souboje budou za něco stát, ale zatím mi přijde, že se dost kluků soubojů bojí nebo nečekají, že muže nějaký přijít, což si myslím, že hře pak ubližuje. Popravdě jsem se ještě nedostal do tolika soubojů jako v předchozí sezoně, ale věřím, že to přijde časem. Ani já sám je teď tolik nevyhledávám, přeci jenom jsem musel změnit trochu svůj styl, protože rozhodčí vědí, jak hraji a trenéři soupeřů taky. Ale to nemění nic na tom, že když se naskytne příležitost souboje, tak rozhodně neprohraji.

V neděli vás v dalším duelu čekají Vinohrady...
Je to další soupeř, proti kterému chceme získat body. Superligu už hrají nějaký pátek, takže zkušenosti v týmu jsou, ale my se na ně v průběhu týdne kvalitně připravíme a půjdeme si odvézt první body z venkovního hřiště. Tady není cesty zpět! Každé utkání a body do tabulky jsou důležité pro náš celkový cíl, a tak to musíme prodat i na hřišti.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se