Nebyli jsme dostateční dobří, Chodov odehrál skvělé utkání, hodnotí ostravský kouč Robenek

Trenér Jakub Robenek při pohárovém finále v Českých Budějovicích | foto: Český florbal/Martin Flousek

Trenér ostravského FBC Jakub Robenek dotáhl své svěřenkyně k několika finálovým úspěchům. V úterý to však nebyl ostravský den. Ostravanky nedokázaly ani jednou skórovat a vysoko padly. Z nepovedeného finále neskrýval Robenek po zápase velké zklamání.


Trenére, dnes to nevyšlo. Kde hledat hlavní příčiny?
Těžko říci. Rád bych to věděl. Velice podobný zápas jsme odehráli minulý týden ve Vítkovicích. Říkali jsme si k tomu nějaké věci a doufali jsme, že to bude pozitivní facka. Bohužel, ve spoustě věcí byl i ten finálový výkon podobný. První pocity jsou takové, že se nám prostě rozpadla hra. Nejenom do útoku, ale i do obrany. Opět jsme byli slabí v soubojích. Musíme se dát dohromady, na což máme ještě relativně dost času.

Mohly s týmem zatřást dva rychle inkasované góly na konci první třetiny? 
Asi je to momentum, minimálně té první třetiny. Zpětně jsme si možná nemuseli brát trenérskou výzvu. Chvíli to vypadalo nadějné. Bylo to těžké rozhodnutí, které to možná ovlivnilo. Na druhou stranu takovéto zápasy umíme hrát i za výrazně vyšších stavů, ale bohužel jsme se v tomto zápase neměli čeho chytit. 

S Chodovem jste odehráli v posledních letech řadu zápasů. Překvapil vás přesto něčím?
Myslím si, že ne. Takticky i herně jsou zápasy velmi podobné. Dneska byla kvalita na straně Chodova, který odehrál skvělé utkání a neudělal skoro žádné chyby. My jsme prostě nebyli dostatečně dobří, ani jsme soupeřky k žádnému zaváhání nedonutili a rozdíl ve skóre hovoří jasně.

Čeká vás závěr sezony. Může být dnešní prohra nějakou motivací? 
Teď se to hodnotí těžko. Osobně doufám, že ano, ale nejprve musíme najít příčiny toho, proč naše výkony v posledních týdnech vypadají tak, jak vypadají. Musíme udělat jeden dva kroky dozadu, abychom poté na čtvrtfinále a celé play-off byli připravení a hráli ještě lépe než na začátku roku, kde jsme hráli opravdu dobře. Aktuálně se, bohužel, těmto výkonům vůbec neblížíme.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se