Krok jedna: Čtvrtfinále! Všechnu sílu směřujeme k těmto duelům

Světový šampionát v Singapuru dospěl ke svému závěrečnému víkendu. Už v pátek začne Češkám cesta do vytoužených medailových bitev. Reprezentantky si po dni volna a regenerace střihly krátký trénink a připravují se na důležitou bitvu s Dánskem, ke které nám pár dojmů poskytla útočnice Vendula Maroszová.


Češky si stejně jako před dvěma lety ve švédské Uppsale zahrají o postup mezi nejlepší čtyřku s výběrem Dánska, které v prodloužení udolalo ve skandinávském souboji favorizované Norky. „Úplně jsme nečekaly, že to budou nakonec Dánky, spíše jsme počítaly právě s Norskem. Osobně jsem proti Dánsku v ženské reprezentaci ještě nehrála, i proto se na utkání těším,” neskrývá očekávání Maroszová.

Měly jste den volna. Jak jste jej strávily?
První den byl dopoledne volný. Pokud jsme neměly mediální povinnosti, tak jsme se ‚válely’ u bazénu a odpoledne jsme si daly výlet do centra Singapuru. Bylo to nádherné a jsme rády, že jsme si mohly město prohlédnout a rozšířit si obzory.

Po dvou týdnech jste lehce oddychly od florbalu. Jak moc to pomohlo vám osobně?
Určitě hodně. Pro mě je to zajímavé i z toho pohledu, že si poprvé zažívám dospělý formát mistrovství světa. Hrála jsem dosud dvakrát na juniorském šampionátu, kde se hraje pět zápasů v pěti dnech. Tady jsme měly i čas na oddych. Využila jsem to na maximum, jsem odpočatá a připravená na čtvrtfinále.

Vendula Maroszová slaví svůj první gól na MS žen | foto: Martin Flousek/Český florbal

Den před čtvrtfinále jste absolvovaly trénink. Co bylo jeho účelem?
Po dni volna jsme se potřebovaly znovu dostat na florbalky. Nebyl to tedy trénink v nějakém vysokém tempu. Chtěly jsme si znovu osahat balonek a hole. Nakously a vyzkoušely jsme si i nějaké prvky do čtvrtfinálového duelu.

V případě postupu do semifinále se navíc kvalifikujete i na Světové hry 2025 do čínského Čcheng-tu. Je to pro vás lákadlo navíc?
Upřímně jsem to nevěděla a je to pro mě novinka. Určitě je to ale lákadlo a další zajímavá destinace. Rozhodně však bude největším cílem se dostat do boje o medaile. Potřebujeme splnit cíle, které jsme si nastavily, a čtvrtfinále je tím pomyslným prvním krokem. 

Čekají vás tři zápasy ve třech dnech, vrchol celého MS.
Bude to nesmírně důležité. Jsou to zápasy, na které čekáme prakticky celé dva roky. Všechnu sílu a energii směřujeme jen k těmto duelům.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se