Holka z vinice válcuje světová esa. Užívám si to, hlásí Brucháčková

Anna Brucháčková (uprostřed) s Denisou Ratajovou. Dvě české tahounky na MS | foto: Martin Flousek/Český florbal

Nejproduktivnější českou florbalistkou je v aktuálním průběhu mistrovství světa Anna Brucháčková. Teprve osmnáctiletá lvice z jihu Moravy stihla za úvodní tři klání v základní skupině nasbírat již devět bodů.


Tahounka brněnských Bulldogs, která hrála výraznou roli i při stříbrném úspěchu českých juniorek na uplynulém šampionátu v polských Katovicích, je důležitým článkem i v seniorské reprezentaci. V ženském výběru byla nejproduktivnější hráčkou celého svého premiérového cyklu a herní pohodu si přenesla i na mistrovství světa. „Užívám si to. Vyhrály jsme dva zápasy ze tří, takže může panovat spokojenost, i když zápas se Švédkami mohl vypadat líp. Samozřejmě mě těší i to, že jsem produktivní, ale, když použiji tu otřepanou frázi, tak ty mé góly nejsou všechno. Je jedno, kdo je dá. Hlavní je, že budeme jako tým i nadále produktivní,” popisuje Brucháčková.

Ta je jednou z nejvýraznějších postav celé své formace. Body pilně sbírají i její spoluhráčky z útoku Denisa Ratajová a Karolína Suchá. „Zatím nám to klape. Proměňujeme šance a dáváme góly. Je to podle mne i tím, že spolu hrajeme již delší dobu,” připomíná Brucháčková, že toto spojení funguje už prakticky od začátku cyklu.

Teď se české hráčky chystají na bitvu s Dánskem, proti němuž si mohou vybojovat nejen účast v semifinále, ale také místo na Světových hrách 2025, kde bude mít ženský florbal premiéru.  „Na utkání se po dvou dnech volna těším. Proti Dánsku jsem ještě nehrála, ale věřím, že jsme schopné porazit kohokoliv,” říká odhodlaně osmnáctiletá teenagerka.

Anna Brucháčková na MS žen | foto: Martin Flousek/Český florbal

Netradiční podmínky v Singapuru si ale pochvaluje. „Je zde velké teplo, což mi vyhovuje. Co zas tolik ne, je vlhko, ale jinak je vše fajn a dá se to zvládnout,” popisuje florbalistka, která je ráda i za to, jakým způsobem proběhl let a nakonec poklidná aklimatizace. „Také hotel je moc příjemný. Máme sice trochu menší pokoje, což je trochu problém, když máme věci na sušení, ale jinak tu máme moc dobré večeře a prima bazén, kde trávíme čas a máme aktivační cvičení,” přibližuje fanouškům.

Brucháčková pochází z jihomoravského Mikulova. Její rodina má ve vinařské oblasti svou vinici, kde rodící se superhvězda sama občas pomáhá, a samozřejmě i výrobu vína. Vůbec poprvé je vzdálena od své rodiny tak moc. "Doma mi ale drží palce na dálku, za což jsem vděčná," říká Brucháčková, která ocenila i skvělou atmosféru při federálním derby se Slovenskem. „Fanoušci byli moc fajn a hodně hlasití. Fandili nám v průběhu celého zápasu a tlačili nás k desátému gólu, který jsme nakonec nedali, což je škoda,” uzavírá talentovaná florbalistka.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se