Znojmo slaví titul ve veteránské lize! Úspěch slaví také Lipník

Znojmo ovládlo finálový turnaj Ligy veteránů | foto: TJ Znojmo LAUFEN CZ

V Brně o víkendu proběhl finálový turnaj Ligy veteránů. Stejně jako před rokem se šampionem stali florbalisté ze Znojma. Ti se ve finále poradili s Black Angels.


Pozdější šampioni začali cestu už úspěšnou základní skupinou, kde si mimo jiné v repríze loňského finále poradili a Tatranem. Stejně jako Znojmo ovládli svou skupinu bez ztráty kytičky i domácí Bulldogs a Black Angels. Posledním týmem, který proklouzl přímo do čtvrtfinále, byli rytíři z Vítkovic.

K této čtveřici se přidaly celky, které uspěly v osmifinále, v němž se proti sobě postavila družstva na druhém a třetím místě ve skupině. Skrze čtvrtfinále proklouzlo celkem snadno Znojmo, Bleci zdolali Boleslav díky čistému kontu Tomáše Cmírala a gólu Jaroslava Krále až v prodloužení. Zbylé dva duely patřily celkům, které si cestu proklestily skrze čtvrtfinále. Bulldogs padli s Tatranem, rytíři podlehli Lipníku, který rozhodl v nastaveném čase díky trefě Lukáš Kaďorka.

V semifinále se potkaly dva pražské celky. Bleci zdolali Tatran i díky hattricku Jana Hněvkovského, Znojmo pak s přispěním Michala Sekaniny, který se stal druhým gólmanem s čistým kontem, přestřílelo Lipník 3:0. Celek z Hané nakonec nemusel smutnit. V boji o bronz si totiž poradil s Tatranem, ten zdolal stejně jako rytíře v prodloužení. Tentokrát se prosadil Stanislav Barabáš.

Finálový souboj otevřeli lépe Bleci. Do vedení je poslal v úvodní části Jakub Zíka, ve druhé části srovnal Jakub Martinek a na startu posledního dějství poslal znojemské hráče do náskoku Marek Krpoun. Souboj dvou posledních šampionů nakonec rozsekly až závěrečné minuty, kdy nejprve trefil Tomáš Bulín prázdnou branku. Znojemskou radost pak krátce utlumil gól Lukáše Nekoly, ale na srovnání již nezbyly Blekům síly. Znojmo tak slaví druhý klubový titul v historii.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se