Začalo mezinárodní přestupní období

Matrika, ilustrační fotografie | foto: Adobe Stock

Od 1. 5. 2024 do 15. 1. 2025 je možné podávat žádosti o mezinárodní přestup z nebo do České republiky. Pro případné zájemce je v článku popsán postup, který je potřeba při mezinárodní změně dresu dodržovat. Stejně tak je od 1. 5. 2024 možné podávat ve florbalovém informačním systému FIS žádosti o přestup v rámci Českého florbalu. Na konci tohoto týdne pak otevřela mezinárodní transfery také Mezinárodní florbalová federace (IFF).


Všechny potřebné informace k mezinárodnímu přestupu jsou v angličtině na stránkách Mezinárodní florbalové federace (IFF) zde. Další formy dočasných přestupů jsou popsány na stránkách IFF zde, případně jsou vysvětleny na stránce Mezinárodní přestup v rámci sekce Matriky.

Veškerá komunikace probíhá elektronicky (e-mailem v příloze ve formátu pdf). V případě dotazů na IFF se obraťte na e-mail transfer@floorball.sport

Poplatky

Poplatky za mezinárodní přestupy zůstávají stejné, a to 220CHF za standartní přestup, 330CHF za expresní vyřízení a 110CHF pro federace zemí mimo nejlepších 25. Dočasný start a Interkontinentální hostování jsou zpoplatněny 110CHF a Studentské hostování 55CHF.

Postup řešení mezinárodního přestupu

Pro usnadnění řešení celé záležitosti mezinárodního přestupu Vám přiblížíme nejdůležitější kroky řešení:

1) Hráč si stáhne příslušný formulář zde, vyplní ho a podepíše.

2) Zašle vyplněný a podepsaný formulář novému oddílu (Receiving club) nebo dočasnému oddílu (Temporary club), kam směřuje trvale či dočasně, k potvrzení a podepsání.

3) Zašle formulář mateřskému oddílu (Giving/Ordinary club), tedy oddílu, kde má oddílovou příslušnost k vyjádření a potvrzení.

4) Zašle vyplněný formulář národní federaci mateřského oddílu (National Association of the Giving Club) k potvrzení.

5) Uhradí příslušný poplatek ve Švýcarských francích (CHF) dle pokynů na stránkách IFF nebo dle údajů uvedených na všech formulářích úplně dole - je potřeba uhradit i všechny poplatky spojené s převodem.

6) Zašle kompletně vyplněný formulář na IFF (spolu s potvrzením o úhradě poplatku za mezinárodní přestup v případě expresního poplatku).

Postup v případě, že hráč odchází z ČR: Body 1) až 4) platí v daném pořadí jen u bodu 4) Matrika zasílá již potvrzený formulář rovnou na IFF a v kopii hráči na jím uvedený e-mail. Dále hráč postupuje podle výše zmíněného postupu.

Přestup do ČR

Postup v případě, že hráč směřuje do ČR. Hráč postupuje a řídí se postupně výše uvedenými body. Po schválení mezinárodního přestupu IFF, což je možné zjistit zde, je u nově příchozích hráčů nutné, aby vyplnili papírovou přihlášku člena do ČFU mezinárodního přestupu není možné využít elektronické přihlášky

Užitečné odkazy

Žebříček zemí IFF

Matriční úsek

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.