Poslední volba play-off. Juniorky uvidí pražský souboj i extraligové deja vu

Chodovské juniorky slaví gól ve čtvrtfinále proti Liberci | foto: Matěj Pašek/FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Poslední soutěží či její fází, která se vybírala v rámci aktuálního play-off, bylo semifinále 1. ligy juniorek. Vítěz základní části z Chodova si zvolil Bohemians, na Tatran Střešovice tak zbyl moravský protivník z Olomouce.


Od nedělních 19 hodin dostal právo výběru Chodov, který si zvolil za semifinálového soupeře FbŠ Bohemians. Pražské derby se v základní části uskutečnilo dvakrát, přičemž juniorky z Jižního Města pokaždé byly na straně vítězek po výsledcích 11:6 a 6:3.

Na Tatran Střešovice tak zůstala stejně jako v ČEZ Extralize Olomouc, s níž to neměly Pražanky v aktuální sezoně vůbec snadné. Napoprvé sice nad florbalistkami z Hané uspěly nejtěsnějším rozdílem 6:5, druhý pokus ovšem vyšel zdárně Olomouci při přetahované 2:1.

Semifinále nejvyšší soutěže juniorek startuje už příští víkend 30. a 31. března. 

Jak vypadaly boje o semifinále?

Postup do semifinále vyválčila nejlepší čtveřice po základní části. Vítězky základní části z Chodova si ve čtvrtfinále poradily s Libercem, který pro tuto fázi doplnila také bronzová medailistka z MS žen a velký talent českého ženského florbalu Karolína Klubalová. Ta také v prvním klání zaznamenala hattrick, ale na úspěch to hráčkám zpod Ještědu nestačilo. Ty v obou kláních ukázaly svou produktivitu a byť nakonec nebyly výsledky zas tolik jednoznačné jak se před sérií mohlo zdát, měly oba duely florbalistky z Jižního Města pod kontrolou.

V nejkratším možném čase zvládly svou sérii také Hanačky. Olomouc čelila Vítkovicím a důležitý krok udělala už v prvním klání na vlastním hřišti, kde triumfovala 4:1 i díky dvěma trefám Valentýny Zerzánové. Rytířky pak byly ve druhém klání blizoučko k prodloužení série. Ve třetí části srovnala na 4:4 Nela Kubalčíková, ale Olomouc nakonec rozhodla v prodloužení díky trefě Lady Hany Logrové. 

Dvě série se pak protáhly až do tohoto víkendu. Po základní části druhý Tatran nejprve přejel doma Ostravu 8:2, hattrickem a celkem čtyřmi body se pod triumf podepsala Pavlína Soukupová. V na góly chudé odvetě ale slavilo domácí FBC, v 52. minutě rozhodla trefou na 2:1 Anna Kytlicová. Rozhodující klání pak měly Střešovice od začátku pevně ve svých rukách a dokráčely si pro postup do semifinále.

Sérii pak obracely klokanky. Ty v první bitvě nestačily na Bulldogs. Brňanky i díky skvělému výkonu Veroniky Machálkové vyválčily v Praze triumf 4:3. V odvetě, i s reprezentantkou Annou Brucháčkovou, která nakonec zapsala čtyři body, v sestavě dokonce na startu třetí části vedly 5:4. Pak ale přišel zeleno-bílý obrat a necelých pět minut před koncem zaznamenala rozhodující gól Alice Jirásková. Ve třetím utkání byla k vidění velká bitva, v níž zazářila skvěle chytající Eliška Svrčková. Za stavu 3:1 na startu třetího dějství měla i štěstí, když Brucháčková trefila v nájezdu břevno. V posledních třech minutách pak Bohemians dvěma góly definitivně své soupeřky zlomily.

Složení semifinále 1. ligy juniorek

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
Tatran Střešovice – FBS Olomouc

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se