Tři české týmy v osudí! Na koho mohou narazit v semifinále Poháru mistrů a mistryň?

Radost Mladé Boleslavi z postupu do semifinále Poháru mistrů | foto: Michael Peter/IFF

Uplynulý víkend nabídl velký příval radosti. Hned tři ze čtyř týmů pronikly do semifinále Poháru mistrů a de facto tak oplatily svým švýcarským protivníkům loňský neúspěch. Už v úterý 1. října proběhne los semifinálových sérií.


V minulém roce, kdy se poprvé odehrál Champions Cup v novém formátu, se skrze brány čtvrtfinále prošlo projít pouze střešovickému Tatranu. V aktuálním ročníku se ale povedly dokonalé odvety. Jediným neúspěšným týmem byl nakonec loňský vítěz Poháru mistrů ze Střešovic, kterému postup utekl o pouhý gól. Tatran nezvládl po úvodní remíze klání před vlastním publikem, rozhodující trefu inkasoval čtyřicet vteřin před koncem.

Zbylé české týmy ale svou cestu do semifinále zvládly. Po úvodní přestřelce na Jižním Městě se odveta Chodova na půdě švýcarských šampionek z Klotenu proměnila v bitvu brankářek, kterou nakonec ovládla reprezentantka Jana Christianová. Lvice šly v duelu do vedení zásluhou Barbory Vávrové. Jets ale dokázaly brzy srovnat. Od té doby ale defenziva Chodova domácím hráčkám nic nepovolila. Ty nutně potřebovaly jakýkoliv triumf v základní hrací době, a proto zkusily hru v šesti, při níž inkasovaly minutu a půl před koncem gól z hole Kateřiny Kovaříkové.

V semifinále může nakonec dojít také na souboj dvou českých týmů. Vítězství si totiž připsaly také hráčky Vítkovic. Rytířky sice v úvodu rychle prohrávaly po trefách reprezentantek Marty Řepkové a Denisy Ratajové, ale dvěma góly se podařilo srovnat Vendule Maroszové. Vyrovnaný souboj se rozsekl až v závěru. V 50. minutě poslala vítkovické florbalistky poprvé do vedení Klára Horčičková a za necelých pět minut měly rytířky na svých holích dokonce tříbrankové vedení. Náskok si, i přes snížení od Ivany Šupákové, nenechaly vzít a zamířily stejně jako lvice mezi nejlepší čtveřici. 

V mužském pavouku byla úspěšná Mladá Boleslav, která ustála i odvetu na půdě Zugu. Středočeši zvládali s velkou bravurou brejkové situace a svým soupeřům uštědřili řadu nepříjemných direktů. Jedním z rozhodujících momentů byla přesilovka Zugu ve druhé části, při níž nejprve vytáhl brankář Lukáš Bauer "monster save", aby prakticky z brejku zvýšil na 6:2 Jiří Besta. V posledním dějství pokračovala Boleslav v precizním výkonu ze zadních řad, který znovu podpořila proměněnými brejky a v konečném součtu si připsala v odvetné bitvě triumf 10:4.

Los semifinále proběhne v úterý 1. října od 12.30 a živě poběží na sociálních sítích IFF. Kromě toho, že se v ženském pavouku můžeme dočkat českého derby, tak oba celky z ČEZ Extraligy mohou narazit na absolutní extraklasu. V semifinále totiž čeká dvojice švédských týmů, kterou můžeme bez uzardění pasovat do top trojky světového ženského klubového florbalu. Do Ostravy či na Jižní Město může zamířit Thorengruppen s dvojčaty Kauppiovými, momentálně nejvíce rozdílovými hráčkami světa, či Pixbo Wallenstam, s nímž spojila svou kariéru ve Skandinávii česká legenda Eliška Krupnová.

To Mladá Boleslav má na výběr z o něco pestřejšího menu. Los jí může přiřknout buď dalšího švýcarského protivníka – Wiler-Ersigen, který si poradil s Tatranem a opět po roce by stál českému týmu v cestě za semifinálovou účastí. Pro trenéra Joonase Naavu a duo Joakim Lund – Iiro Lankinen by byl atraktivní výlet do jejich domoviny ve Finsku. Středočeši totiž mohou narazit na Nokian, který zaskočil Storvretu. Do města automobilů může také dorazit Pixbo Wallenstam, v jehož mládeži působila předsezonní posila Středočechů Lukáš Holásek.

Výsledky čtvrtfinále Champions Cupu
MUŽI | ESA logistika Tatran Střešovice – SV Wiler-Ersigen 3:4 (0:1, 2:1, 1:2)

Branky: 24. T. Hanák, 24. Sádlo, 56. Majer - 6. Louis, 40. Tambini, 53. N. Siegenthaler, 60. Bürki. | MATCH CENTER

ŽENY | Kloten-Dietlikon Jets – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky: 33. Suter - 27. Vávrová, 59. Kovaříková, | MATCH CENTER

MUŽI | Zug United – Předvýběr.CZ Florbal MB 4:10 (2:3, 0:3, 2:4)

Branky: 7. Sjögren, 20. Nilsberth, 48. Kailiala, 60. A. Christen - 13. Zoufalý, 15. Tomašík, 16. Vařecha, 23. Feigl, 32. Besta, 38. Besta, 46. Delong, 54. Tomašík, 55. Delong, 58. Delong. | MATCH CENTER

ŽENY | 1. SC TEMPISH Vítkovice – Zug United 6:4 (1:2, 2:1, 3:1)

Branky: 13. Maroszová, 21. Maroszová, 25. Natali Kalábová, 50. Horčičková, 54. Seevaldová, 55. Sikorová - 1. Řepková, 8. Ratajová, 23. R. Bichsel, 57. Šupáková. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.