Sporťačky z Ostravy získaly bronz na Subterra Cupu. Za třetí místo jsme rády, těší hvězdu Feikovou

Adéla Feiková na buly čtvrtfinálového zápasu | foto: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Školní florbalový turnaj Subterra Cup má za sebou národní finále, ve kterém se představilo také Sportovní gymnázium Ostrava. Kádr s tváří známou z ČEZ Extraligy nakonec vybojoval bronzové medaile, cesta jeho hrdinky touto sezonou ale zdaleka nekončí. Jak se Adéle Feikové z extraligového klubu FBC Ostrava hrálo za školní barvy a co pro ní bylo na turnaji nejtěžší?


Adél, s dívčím týmem Sportovní gymnázium Ostrava jste se probojovaly až do národního finále turnaje Subterra Cup. Jaký to byl pocit a jak se vám za školu hrálo?
Určitě to byl skvělý pocit. Turnaj jsme si s holkami moc užily, ale mrzelo nás, že jsme se nedostaly do finále a skončily jsme na stejném třetím místě jako minulý rok. Za školu se mi ale hrálo dobře, protože jsem si mohla zahrát i s mou sestrou. (Aneta Feiková, ročník 2007 - pozn. red.)

Vy osobně hrajete za extraligový klub FBC Ostrava a byla jste tak hlavní útočnou silou své školy. Dokážete vyzdvihnout hlavní rozdíly mezi extraligovým zápasem a tím školním?
Určitě nejde školní florbal porovnávat s extraligovými zápasy, ale i tak byl tento turnaj náročný. Hlavní rozdíly tam jsou viditelné, hlavně co se týče tempa hry a florbalových dovedností daných hraček.

Národní finále se odehrávalo v Praze a bylo poslední zastávkou před velkým superfinále. Cítila jste nějakou nervozitu?
Nervozitu jsem necítila. Přišla jsem si turnaj užít a hlavně si pořádně zahrát.

Ve skupině tabulky D jste se se školou umístily až na třetím místě, pak jste se ale probojovaly až do semifinále a tam padly proti vítězi celého turnaje z Brna. Co pro vás v tomhle zápase bylo nejtěžší?
Nejtěžší pro mě asi bylo celkové herní vytížení, protože jsme na turnaji odehrály spoustu zápasů ve velmi malém počtu hráček a v takovém případě je hodně těžké odehrát celý turnaj.

Postup do superfinále vám sice utekl, získaly jste ale alespoň třetí místo východní skupiny, když jste porazily policejní školu z Holešova 3:2. Zlepšil vám tenhle úspěch náladu?
Upřímně nás všechny dost mrzelo, že jsme se letos opět neprobojovaly až do finále, ale nechtěly jsme odjet bez medaile, takže jsme byly rády alespoň za to třetí místo (úsměv).

Sportovní Gymnázium Ostrava získalo na turnaji Subterra Cup 3. místo | foto: Český florbal

Se školou to do O2 areny sice nevyšlo, vy ale stále máte možnost se tam probojovat se svým extraligovým klubem. Máte teď ještě o něco větší motivaci uspět?
Určitě ano! Přála bych si znova zahrát v O2 areně, takže doufám ze se nám to s týmem FBC Ostrava podaří, protože jeden z mých největších zážitků je hrát florbal před tolika diváky.

Kdyby se váš tým dostal do superfinále 2024, přijely by vás vaše spoluhráčky ze sportovního gymnázia podpořit?
Myslím si, že ano. Spousta mých kamarádek ze školy mě chodí podporovat i na extraligové zápasy, takže zápas v O2 areně by si určitě nenechaly ujít (úsměv).

Jak se vám vůbec daří dlouhodobě propojit florbalovou kariéru se studiem na gymnáziu?
S tím naštěstí nemám žádný problém. Sportovní gymnázium, na které chodím, mi vždycky se vším vyhoví a s učiteli se vždy na všem domluvím.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se