Bulldogs zvládli nervózní závěr a vrací se do Livesport Superligy!

Brněnští Bulldogs slaví vítězství v baráži o Livesport Superligu | foto: Zdeněk Dolíhal/Bulldogs Brno

V sobotu si brněnští florbalisté vybojovali ve svém prostředí mečbol, který o den později dokázali proměnit a poprvé od roku 2019 se vrací do Livesport Superligy, o soutěž níže pak po deseti letech padají florbalisté Pardubic. Brňané jim tak vrátili barážovou porážku z předminulé sezony.


Bulldogs Brno – SOKOLI Pardubice 3:2 (0:0, 2:0, 1:2) | Konečný stav série: 3:1

Úvodní perioda branku nenabídla. Byť bylo k vidění několik zajímavých příležitostí, pokaždé byli na místě oba gólmani pardubický Martin Haleš i brněnský Martin Koudelka. V podobném rytmu pokračovala i prostřední část, v níž přeci jen začaly padat branky.

Na úvodní trefu se nakonec čekalo až do 35. minuty, kdy se po rychlém brejku prosadil svižnou ranou do horního růžku Michal Valachovič. Jen pár vteřin před druhou sirénou pak dostal nabito na ose při hře čtyři na čtyři Petr Koláčný, který z otočky vypálil přesně na zadní tyč a domácí tak vedli 2:0. 

Až do 54. minuty platil dvougólový náskok domácích. Východočeši dokázali využít nabídnutou přesilovku, v níž zůstal nad brankovištěm nepokrytý Petr Křinka, který zvedl balonek nad natahujícího se fantoma Koudelku. Ten pak předvedl i při hře pardubických hráčů v šesti několik důležitých zákroků. Náskok Bulldogs minutu a půl před koncem navýšil ranou do prázdné Koláčný, vzápětí ale Východočechům hra v šesti vyšla a zblízka snížil Ralfs Polis.

Branky: 35. Valachovič, 40. Koláčný, 59. Koláčný – 54. Křinka, 59. Polis. Rozhodčí: Kropáček – Novák. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Návštěva: 527. Zásahy brankářů: Koudelka 19 – Haleš 18. | MATCH CENTER

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se