Olympiáda dětí a mládeže startuje. Florbal zavítá do třech měst

Florbaloví medailisté z ODM 2022 | foto: Český florbal

Poslední týden před prázdninami patří Olympiádě dětí a mládeže (ODM), kterou v tomto roce hostí Jihočeský kraj. Jedním z dvaceti sportů, který má na velkém turnaji své zastoupení, je i florbal. První duely budou na programu již v pondělí ráno.


Turnaj dívek se odehraje v českobudějovické Budvar aréně, chlapecké duely budou hostit sportovní haly v Soběslavi a Chýnově. Vítězství v dívčí kategorii obhajují poslední hostitelky z Olomouckého kraje. Mezi chlapci bude chtít znovu na nejvyšší příčku zaútočit Středočeský kraj.

Program florbalového turnaje na ODM začne v pondělí v 9.00. V chlapecké i dívčí části jej otevřou souboje Středočeského kraje s Královéhradeckým a hlavního města Prahy s výběrem Pardubického kraje. Pondělní a úterní den bude patřit zápasům v základních skupinách. Ve středu přijdou na řadu zápasy o umístění, ve čtvrtek se v Budvar aréně odehrají souboje o medaile.

Celou olympiádu dětí a mládeže můžete sledovat na oficiálních kanálech Olympiády dětí a mládeže a Českého olympijského týmu. Obsah nabídneme také na našich sociálních sítích a podstránce odm.ceskyflorbal.cz. Na Czech Team TV najdete živé vysílání. Vybrané sportovní disciplíny včetně florbalu se objeví také ve vysílání České televize. 

Florbal patří standardně k nejpočetněji zastoupeným disciplínám na turnaji. Pravidelně se jí účastní zhruba čtyři stovky mladých florbalistek a florbalistů, kteří tvoří součást celkem 3395 mladých sportovců a sportovkyň napříč dvacítkou sportů a 78 disciplín, kteří jsou součástí mládežnické olympiády. V neděli nechyběl zahajovací ceremoniál, i vyhlášení pak probíhá na jednom pódiu se všemi olympijskými poctami.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.