Důležité bylo, že jsme se nenechaly zastrašit jejich prvním gólem, říká po zápase s Lotyšskem autorka hattricku Fuchsová

Radost autorky hattricku Lindy Fuchsové v utkání MSJ 2024 proti Lotyšsku | foto: IFF

České juniorské reprezentantky si po Slovensku a Švýcarsku poradily také s Lotyšskem. Svěřenkyně kouče Tomáše Martiníka rozstřílely tým z Pobaltí poměrem 16:2, a potvrdily tak první místo ve skupině A. Už dnes od 15 hodin je čeká klíčový semifinálový duel proti Finsku, který rozhodne o postupujícím do bitvy o zlato. Spoléhat se v něm budou i na 17letou Lindu Fuchsovou, která se podělila o dojmy z utkání proti Lotyšsku, v němž nasázela hattrick, nebo o to, jak vyhlíží semifinále proti zemi tisíce jezer.


Lindo, jak byste duel proti Lotyšsku zhodnotila?

Myslím si, že jsme ho zvládly velice dobře. Na začátku první třetiny jsme se rozjížděly, ale poté už byl zápas jasně v naší režii.

Překvapilo vás, že se Lotyšky dostaly poměrně brzy do vedení? Jak jste na to reagovaly?

Rozjezd byl pomalejší, ale hodně rychle jsme se z toho dokázaly vzpamatovat a nenechaly jsme se tím gólem vůbec zastrašit. To bylo dost důležité. 

Povedlo se vám zaznamenat hattrick. Panuje spokojenost s osobním výkonem?

Jsem za to moc ráda. S naší lajnou jsme se do teď trochu bodově trápily. Herně to špatné nebylo, ale chyběly góly. A ty teď konečně přišly, takže velká spokojenost. 

Hrály jste ve stejné hale, avšak na jiném hřišti, než tomu bylo v zápase minulém. Jak jste se s tímto faktem popasovaly?

Je pravda, že povrchy jsou na obou hřištích trošku odlišné. Mně osobně ale na adaptaci stačila předzápasová rozcvička. Výsledek navíc vypovídá tomu, že jsme tím nenechaly vůbec nijak rozhodit a soustředily jsme se jen na vlastní hru. 

Co očekáváte od semifinále proti Finsku?

Bude to úplně jiný zápas než dnes. Důležité bude, abychom se vyvarovaly zbytečných chyb, kterých jsme se dopustily právě v duelu s Lotyšskem. Rozhodovat bude opravdu každý detail. Věřím, že jsme dobře nachystané, přeneseme si formu z posledního mače a zvítězíme.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se