Kopecký dostal laso ze severu, Čermák zamíří do Švýcarska

Jakub Kopecký ve čtvrtfinále s Mladou Boleslaví | foto: Adriana Micáková/FBC Liberec

Hned dva superligoví florbalisté se přesouvají za hranice. Švédský Helsingborg ohlásil import v podobě Jakuba Kopeckého, pražskou Spartu pak opouští juniorský mistr světa Matěj Čermák, který bude působit pro změnu ve Švýcarsku.


Kopecký se z Liberce stěhuje po sedmi superligových sezonách. Jeden z největších tahounů severočeského klubu naváže na své krajany. V Helsingborgu totiž dříve působili Milan Garčar a David Rytych, naposledy pak před návratem do Česka oblékali dres tohoto klubu Patrik Suchánek s Danielem Šebkem. Sám Kopecký pak v rozhovoru pro klubový web prozradil, že právě během působení posledních dvou zmiňovaných jmen v klubu dění v Helsingborgu sledoval a tým si u něj získal sympatie.

Klub o svém novém hráči hovoří ve velkých superlativech, bere ho za zkušenou posilu a připomíná také jeho letní zkušenost z americké NAFL, kterou s týmem Florida Vikings dokázal odchovanec jaroměřského florbalu ovládnout. V novém působišti se již stihl Kopecký objevit a lehce poznat město. "Z návštěvy mám velmi dobrý pocit. Budoucí spoluhráči byli přátelští, což mi pomohlo a ještě pomůže přizpůsobit se. Cítím, že je to místo, kde se mohu rozvíjet nejen jako florbalista, ale i jako člověk, což je pro mě důležité," říká 25letý florbalista, který se bude v nadcházejícím ročníku SSL potkávat se svým spoluhráčem z Liberce Filipem Smutným, který by měl obléci dres Jönköpingu.

V příští sezoně by chtěl ofenzivně laděný florbalista, který si v play-off držel průměr dva body na utkání, pomoci Helsingborgu do play-off. Klub z jižního pobřeží Švédska v závěru odvrátil hrozbu sestupu a nakonec finišoval na desáté příčce. V SSL se stane sedmým Čechem.  

Matěj Čermák a jeho gólová radost ve čtvrtfinále play-off Livesport Superligy | foto: Vladimír Hodač/ACEMA Sparta Praha

Juniorský mistr světa z roku 2021 Matěj Čermák nebude dále pokračovat v sestavě pražské Sparty. Kladenský odchovanec se stěhuje za hranice a bude působit v celku Waldkirch St. Gallen. Ten po odchodu Joakima Lunda do Mladé Boleslavi našel do útočných řad silnou náhradu v podobě florbalisty, který zaznamenal ve finále MS juniorů v Brně rozhodující trefu v bitvě s Finskem.

"Sparta mi dala spoustu životních a sportovních zkušeností, za které jsem vděčný. Hlavně mám zde spoustu lidí, kteří už nejsou jen moji spoluhráči, ale primárně moji kamarádi. Zároveň jsem zde prožil spoustu zážitků nejen na hřišti, na které budu rád vzpomínat. Nyní jsem se rozhodl pro změnu a udělám vše pro to, abych ze sebe udělal lepší verzi sama sebe ve sportovní i lidské stránce," prozradil v rozhovoru na webu pražského klubu.

V pražském celku strávil Čermák devět sezon. V Livesport Superlize debutoval před pěti lety, hned ve svých sedmnácti letech se zařadil k ofenzivním hrozbám sparťanů, což potvrdil hned ve svém prvním klání, kdy triumf 3:1 v Otrokovicích režíroval dvěma asistencemi.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se