Finále Poháru mistrů v Česku! Tatran přivítá Falun na své půdě

Tomáš Hanák slaví gól v semifinále Poháru mistrů | foto: Matyáš Klápa/Tatran Střešovice

Střešovický Tatran dostal po postupu do finálové bitvy v rámci aktuálního ročníku Champions Cupu předčasný vánoční dárek. Zástupci vedení Českého florbalu vyjednali na zasedání Mezinárodní florbalové federace (IFF), že ve finálovém klání nejprestižnější klubové soutěže světa bude Tatran hostit švédský velkoklub Falun doma v Praze.


Úřadující český mistr prošel do finále přes dva švýcarské celky a aktuálně na něj čeká velmi atraktivní měření s jedním z nejsilnějších florbalových týmů na planetě. V cestě za vysněnou světovou trofejí mohou Tatranu pomoci i jeho vlastní fanoušci.

IFF na svém zasedání, které proběhlo během finálového víkendu mistrovství světa žen v Singapuru, potvrdila termín a místo konání jednoho z významných mezinárodních vrcholů. Ženské finále, v němž bude Pixbo s Eliškou Krupnovou čelit Thorengruppenu, proběhne ve Švédsku. Mužský vrchol pak IFF i po intervenci zástupců Českého florbalu přidělila Tatranu a na světový florbal se tak můžete těšit v sobotu 27. ledna v pražské UNYP ARENĚ.

"Mám velkou radost z toho, že se nám podařilo pro Tatran vybojovat pořádání finále mužské části Poháru mistrů v České republice. Pro všechny fanoušky je skvělá zpráva, že se takový zápas odehraje u nás. Věřím, že UNYP ARENA bude praskat ve švech a uvidíme ten nejlepší klubový florbal," těší prezidenta Daniela Nováka, který se osobně účastnil jednání v Singapuru a přítomnost jeho i šéfa Národní sportovní agentury Ondřeje Šebka napomohla k tomu, že se v Česku bude tato prestižní soutěž znovu hrát.

Zástupci Českého florbalu odvedli při jednáních kus práce, velký zájem byl totiž cítit i ze strany druhého finálového účastníka. "Švédové měli obrovský zájem uspořádat oba zápasy u sebe. Před i během šampionátu probíhala opravdu intenzivní jednání, která i díky dobře připraveným závazkům Tatranu vůči organizaci finálového klání byla nakonec úspěšná. Je to pro nás velký úspěch i na diplomatické úrovni, že jsme dokázali obstát v konkurenci historicky silných Švédů," popisuje Novák.

Finále Champions Cupu má v Česku tradici a bude se tu hrát pošesté. Naposledy, ještě v původním turnajovém formátu, jej v roce 2020 hostila těsně před covidovou uzávěrou Ostrava, kde už se v ročníku 2005/06 konal turnaj ještě pod názvem European Cup a za účasti většího počtu zahraničních účastníků. Dvakrát, a to v letech 2011 a 2015 hostila Pohár mistrů Mladá Boleslav. Poprvé se v Česku vrcholná akce představila v sezoně 2002/03, kdy tehdejší European Cup hostila Praha.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se