Česká Powerchair hockey liga už 10. 9. 2022 v Plzni!

Powerchair hokej | foto: Czech Powerchair hockey

Přesné střely, rychlé vozíky, tvrdé souboje! I to je Powerchair hockey! A Česká ligová soutěž už je opět na scéně. Již v sobotu 10.9 v 9:00 odstartujeme nový ligový ročník České Powerchair hockey soutěže.


Českou ligovou soutěž hrají čtyři celky. Dva pražské, jeden plzeňský a dokonce i tým ze Slovenska. Ten se však pro velký počet zranění bohužel prvního kola nezúčastní.

První kolo nového ročníku pořádá spolek Lenox, z.s. a uskuteční se ve sportovní hale TJ Lokomotiva Plzeň. Jaguars Praha budou obhajovat titul mistra ČR. Úvodní mač začíná v 10:00. Ligové kolo bude živě vysíláno na YouTube s komentářem Richarda Pucholta. Budeme rádi, když přijdete naše sportovce podpořit.  

Powerchair hockey je jediný kolektivní sport pro osoby s největším tělesným postižením. Hrají ho dámy i pánové. Na hřišti je možno vidět dva typy herního náčiní, a to klasickou florbalovou hůl, ale také tzv. "Téčko" jde o plastovou hokejku ve tvaru písmene T, která je připevněna pod stupačkou elektrického vozíku. Úkolem "téčkařů" je vytvářet prostor pro útok, ale také bránit soupeře. Také brankář využívá též hokejku. Pro letošní ligový ročník byla aktualizována herní pravidla dle posledních mezinárodních doporučení.

Více informací o Powerchair hokeji najdete ZDE.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se