Byly jsme dobře připravené, říká po vítězném úvodu Sikorová

Nela Sikorová před duelem se Slovenskem | foto: Český florbal

Úspěšný vstup. Tak hodnotí úvodní bitvu na světovém šampionátu v Lahti Nela Sikorová, která byla vyhlášena nejlepší českou florbalistkou v duelu. Na demolici Slovenska poměrem 16:1 se podílela hattrickem.


České reprezentantky na úvod turnaje dorovnaly historický rekord v počtu vstřelených branek na mistrovství světa hráček do 19 let. „Super výsledek. Hrály jsme dobře jak v obraně, tak i v útoku a nasázely jsme spoustu gólů. Na soupeřky jsme byly dobře připravené,” hodnotila spokojeně utkání útočnice extraligových Vítkovic, s nimiž před třemi týdny oslavila titul v ČEZ Extralize.

Pro Češky bylo vysoké vítězství důležité. Před dvěma lety v Katovicích v rámci úvodního duelu s jejich sousedkami ze Slovenska svedly velkou bitvu a výsledek byl nakonec velmi těsný, tentokrát ale svěřenkyně Tomáše Martiníka vpluly do šampionátu ve velkém stylu.

Výsledkově bylo klání povedené také pro Sikorovu, která se postarala o úvodní dva zásahy a nakonec i svůj první hattrick v národním týmu. „Vůbec jsem to nečekala a jsem za to ráda. Těší mne, že jsme se s holkami dokázaly sehrát a že nám to tam padalo,” pronesla nakonec nejlepší česká hráčka.

Ta si gólovou radost užila i navzdory tomu, že jí lehce klouzal povrch v aréně ve finském Lahti, prostředí v dějišti šampionátu i samotnou halu ale jinak hodnotí velmi kladně. Už ve čtvrtek národní  výběr hráček do 19 let bude čelit Švýcarsku. V tomto klání se může rozhodnout o tom, který tým si zajistí postup do semifinále a případně také první místo ve skupině. „Budou hrát zataženěji, ale věřím, že se na to dobře připravíme a zvládneme to,” věří 17letá odchovankyně Vítkovic.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se