Boj o ČEZ Extraligu ovládl Start98! Znojmo po roce míří o patro níž

Duel Znojma se Startem98 v baráži | foto: FAT PIPE Tigers Start98

O příští ročník mezi elitou v ČEZ Extralize se bojovalo na Jižním Městě. Znojemské florbalistky bojovaly do poslední minuty, klání však zvládl lépe Start98, který se po roce vrací do ČEZ Extraligy.


FAT PIPE Tigers Start98 – TJ Znojmo LAUFEN CZ 5:4 (2:1, 0:2, 3:1) | Konečný stav série: 3:1

Úvod duelu byl lepší ze strany domácích. Florbalistky Startu98 si vytvořily několik šancí a už ve čtvrté minutě se pro průniku dvojčat Skalíkových prosadila zblízka Mayya Lytorova. Necelých pět minut před první sirénou navíc ranou z hranice velkého brankoviště zvýšila na 2:0 Adriana Kenderová, o kontaktní trefu se pak postarala z dorážky Marie Bartušková.

Ta stejná hráčka na startu druhého dějství srovnala skóre utkání na 2:2. Do vedení se mohly domácí hráčky vrátit v polovině periody v přesilovce, tehdy však jejich zásah nebyl uznán. V poslední minutě prostřední periody navíc obrátila vývoj duelu po zakončení z osy Eva Nečasová.

Hned po necelých dvou minutách třetí části srovnala stav zápasu Janika Kerzelová. Znojmu se v čase 45:57 povedlo znovu uskočit díky zásahu Nečasové, z vedení se však radovalo jen sedm vteřin. To totiž podruhé v klání udeřila také Lytorova. Rozhodující moment přišel nakonec v 55. minutě. To vyběhla nad vrchol brankoviště Karolína Janatková a i když její zakončení dokázala jedna z bránících hráček ztlumit, tak balonek přeci jen doskákal za brankovou čáru.

Branky: 4. Lytorova, 16. Kenderová, 42. Kerzelová, 47. Lytorova, 55. Janatková – 19. Bartušková, 22. Bartušková, 40. Nečasová, 46. Nečasová. Rozhodčí: Křepelák – Suchý. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. Návštěva: 64. Zásahy brankářek: Držíková 14 – Šplíchalová 16. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se