Havířov na MČR starších žáků vybojoval deváté místo. Splnili jsme stanovený cíl, těší trenéra Ficence

Klub 1.SFK Havířov po zisku 9. místa na MČR starších žáků 2024 | foto: Jan Vlach

Dobojováno už v této sezoně mají také starší žáci, kteří ukončili soutěž celostátním turnajem v Mladé Boleslavi. Jak hodnotí tento zážitek a úspěch klubu 1. SFK Havířov jeho hlavní trenér Tomáš Ficenc? To se dočtete v tomto rozhovoru.


Sezonu v kategorii starších žáků ukončilo Mistrovství České republiky, které se v tomto ročníku konalo v průběhu 3. - 5. května v Mladé Boleslavi. Mezi celkovými dvanácti účastníky letos nechyběly ani dva celky z Moravskoslezského kraje, kterým byly ostravské Vítkovice a klub 1. SFK Havířov.

A zejména havířovskému celku se v této sezoně velmi dařilo. Po povedené základní části se kádr 1. SFK Havířov umístil na druhém místě tabulky Ligy starších žáků – skupiny 7 a vybojoval si tak postup na celostátní turnaj, na kterém si vystřílel deváté místo.

Průběh turnaje a celkový výsledek zhodnotil hlavní trenér havířovského výběru Tomáš Ficenc.

Tomáši, klub 1. SFK Havířov vybojoval na Mistrovství České republiky starších žáků 2024 deváté místo. Jak jste vy jako hlavní trenér s tímto výsledkem spokojen?
Já osobně jsem spokojen velmi, protože v tak velké konkurenci je vyhrát jakýkoli zápas úspěchem a nám se dokonce podařilo ve čtyřech zápasech z pěti být větší část utkání lepším týmem na hřišti a dva duely nakonec vyhrát. Splnili jsme náš stanovený cíl na MČR, kterým bylo být na lepším místě než desátém a za to se sluší všem našim hráčům poděkovat.

Vraťme se teď ale na začátek turnaje. V základní skupině vás čekal souboj s Boleslaví a Pardubicemi. S Boleslaví jste padli 0:5, následně přišla porážka také od Pardubic a tím i poslední místo ve skupině. Jak hodnotíte tento začátek turnaje?
I přes to, že jsme se na to důkladně připravovali, nedokázali jsme pohlcení atmosférou v prvním utkání zachytit kvalitu a tempo turnaje. Kdybychom Boleslav potkali v turnaji později, bylo by to rozhodně jiné. Pardubice i Bohemians v osmifinále jsme potrápili více než jsem sám čekal a minimálně proti Pardubicím budu tvrdit, že nevyhrál lepší tým.

Po neúspěšném osmifinále proti pražským klokanům vás čekaly zápasy o umístění. Nejprve jste uspěli nad Libercem po samostatných nájezdech a následný zápas o deváté místo jste vyhráli 6:4. Co v tomto duelu podle vás rozhodlo?
S Libercem na nás už dolehla určitá únava, ale přemohli jsme ji ve druhé třetině, zápas otočili a nakonec uspěli po nájezdech. Tam jsme měli kvalitu v brance a spolehlivé mistry "Zorro triku" (úsměv). V posledním zápase si Skuteč neporadila s naší osobní obranou tak jako jiní a zaslouženě tak odešla poražena.

Je něco, co byste ohledně závěrečného turnaje starších žáků vyzdvihnul? 
Líbila se mi hala, prostředí, systém i atmosféra turnaje. Jsem moc rád, že jsme se toho mohli zúčastnit a mohli to společně zažít. Předpřípravy moc ne, ale samotný turnaj pořadatelé zvládli na výbornou a my si to jako kolektiv náramně užili.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se