Junior sezony | O prvenství v juniorské kategorii se poperou dva superfináloví střelci a liberecké eso

Ceny Českého florbalu: Junior sezony 2023/2024 | foto: Český florbal

Ani závěr sezony 2023/24 se neobejde bez tradičního předávání cen v rámci Galavečera Českého florbalu. Nyní se dozvíte, kdo se již 14. června v Praze bude radovat z ocenění pro nejlepšího juniora.


Jakub Faksa
  • FBC Liberec

Pro osmnáctiletého odchovance Liberce šlo o druhou sezonu v Livesport Superlize. A vedl si v ní fantasticky. Ve čtyřiadvaceti utkáních v základní částí zapsal dvacet pět přesných zásahů a další tři trefy přidal v play-off. Účastník posledního juniorského šampionátu v Dánsku, jenž předminulý ročník sbíral cenné zkušenosti v mládežnických kategoriích švédské Storvrety, v anketě Ceny Českého florbalu figuruje vůbec poprvé. 

Jakub Faksa z Liberce během čtvrtfinále play-off superligy proti Mladé Boleslavi | foto: Adriana Micáková/FBC Liberec

Jakub Vařecha 
  • Předvýběr.CZ Florbal MB 

Je vůbec nejmladším hráčem, kterého jsme v probíhající sezoně mohli na superligových površích vídat. A vlétl do ní jako uragán. Kdo by čekal, že se stále teprve sedmnáctiletý odchovanec Hodonína stane jednou z ústředních postav nabité kádru Mladé Boleslavi. Pětadvacet klání v základní části nejvyšší soutěže proměnil ve dvacet šest branek a sedmnáct asistencí. Dalších sedm gólů nasázel v play-off, včetně toho superfinálového proti Tatranu. Rodák z Kněždubu spadá do ročníku 2006 a rozhodně bude jedním z hlavních adeptů na nominaci na příští mistrovství světa juniorů, které bude v roce 2025 hostit švýcarský Curych. 

Jakub Vařecha z Mladé Boleslavi během semifinále play-off Livesport Superligy proti Vítkovicím | foto: Předvýběr.CZ Florbal MB

Šimon Vavroušek 
  • ESA logistika Tatran Střešovice

Elitní trojlístek ankety plejerů do devatenácti let uzavírá Šimon Vavroušek z mistrovského Tatranu. Devatenáctiletý univerzál se velkou měrou podílel na neskutečné jízdě Střešovic, pro které zisk senzačního treblu znamenal nejúspěšnější sezonu v klubové historii. Nejvíce vidět byl účastník juniorského šampionátu v Dánsku v BigBoard Superfinále proti Mladé Boleslavi, když otevíral skóre duelu. Gólovou nahrávkou se blýskl také ve finále Poháru mistrů proti švédskému Falunu. Kdo celou anketu junior sezony nakonec ovládne, sledujte již 14. června. 

Tatranský Šimon Vavroušek v dresu národního týmu | foto: Matyáš Klápa

Další pořadí TOP 10

4. Fukala Lukáš (1. SC TEMPISH Vítkovice)
5. Wertheim Michael (ACEMA Sparta Praha)
6. Bergman Filip (Předvýběr.CZ Florbal MB)
7. Votava Antonín (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
8. Čelakovský Matěj (ESA logistika Tatran Střešovice)
9. Jankovský Ondřej (1. SC TEMPISH Vítkovice)
10. Péc Daniel (ESA logistika Tatran Střešovice/FB Hurrican Karlovy Vary)

Ceny Českého florbalu

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování. Nově přibyla kategorie fair play, do níž mohli posílat své návrhy fanoušci, kteří pak rozhodovali také o jejím pořadí.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se