Florbaloví trenéři zavítali do Nymburka. Inspirovali se ve spojení školy a sportu

Trenérská tabulka. Ilustrační foto | foto: Michal Struž/Český florbal

Úsek vzdělávání připravil se spolupráci s basketbalovým oddílem z Nymburka další stáž pro florbalové trenéry, která byla primárně zaměřena na spolupráci se vzdělávacími institucemi, nastavování práce s mládeží v kombinaci se školními povinnostmi a dlouhodobým rozvojem hráčů a hráček pro elitní tým.


Do Nymburka se vypravili vybraní koučové, kteří si posléze pochvalovali nejen samotný program stáže, ale i organizaci a také přístup hostitelů. Vzájemné sdílení poznatků a způsobů práce napříč sporty funguje již několik let a je jedním z důležitých pilířů vzdělávání trenérek a trenérů.

"Stáž byla pro mě velmi přínosná. Vedení Nymburka bylo velmi otevřené všem otázkám a ochotné se podělit o svoje know - how. Po sportovní stránce mají vše dobře nastavené a mají jasně vydefinované důvody, proč se vydávají touhle cestou. Velkou výhodou je množství hal v docházkové vzdálenosti a obrovské sportovní centrum, které mohou naplno využívat a poskytovat tak hráčům maximální péči. V neposlední řadě dostačující internát s výbornou a chápavou vychovatelkou, která ubytovaným hráčům poskytuje kvalitní servis a zázemí," popisuje Matyáš Reichl z florbalového Písku.

Své dojmy z pobytu v zázemí sportovního klubu, který má velké renomé i na evropské scéně, poskytl také Adam Bouška z organizace brněnských Gullivers. "Největším překvapením pro mě byla úroveň spolupráce mezi basketbalovým klubem a školami. Vztahy a domluva mezi těmito institucemi je na první pohled naprosto bezproblémová a funkční. Nastavení individuálních plánů je dobře promyšleno a zorganizováno," vybral témata, která jej zaujala.

"Největším přínosem je pro mě nahlédnutí do sportovního procesu a zvládaní tréninkového a zápasového zatížení při tak velkém objemu," doplňuje Bouška. "Inspirující pro mě byla zvládnutá spolupráce mezi školou/internátem a klubem z hlediska individuálního rozvoje. Hráči mají jasně definovaná pravidla pro získání individuálního plánu a v případě plnění svých povinností mají možnost se v dopoledních hodinách maximálně rozvíjet ve svém sportu. Troufám si říct, že na všechny možné problémy mají jasně nastavené postupy a díky tomu je fungování bezproblémové. Věřím, že bychom mohli v tomhle najít u nás cestu, jak hráčům více pomoci v jejich florbalovém rozvoji," říká Reichl.

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.