Hrdinný hattrick Delonga zařídil Česku výhru proti Finsku!

Jako další soupeř se proti Česku postavili Finové. Druhý duel národního týmu v rámci turnaje Euro Floorball Tour 2024 ovládl zejména autor hattricku Adam Delong.


Na první branku zápasu se čekalo poměrně dlouho. Naplněnou švýcarskou halu rozradostnil Ville Lastikka až v pozdní 18. minutě, když zakončoval parádní finský kolotoč, který naprosto rozhodil českou obranu. Finové se pak málem dostali do bleskového dvoubrankového vedení, za Tomášem Jurcem ale naštěstí zazvonila pouze tyč.

Do druhé třetiny Češi šli za nepříznivého stavu 0:1, který ale ve 26. minutě smazal Adam Delong. Tomu míček naservíroval Dominik Beneš, který zmátl všechny finské obránce a narýsoval tak Delongovi skvělou pozici. Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel, neboť o necelé tři minuty později Jurco inkasoval z hole Rantaly.

Jakoby mu ale jedna branka nebyla málo, do střely se znovu obul Adam Delong a stal se hvězdou zápasu. Jeho individuální akce a perfektní forma vyústila v druhou i třetí srovnávací branku a mladoboleslavský kanonýr tak během 46:38 minut hry zkompletoval hattrick. Národní tým pak jeho práci odměnil dalšími dvěma brankami a Česko si tak připsalo svou první výhru na turnaji.

"Myslím, že jsme nehráli naší nejlepší hru, ale i tak jsme udělali dost na to, abychom zvítězili. Začátek pro nás byl těžký, neproměňovali jsme přesilovky a nevyužili jsme šance na to, rozhodnout zápas dřív. Než ale odletíme na mistrovství světa, tak se musíme naučit vyhrávat, takže jsme s tím v průběhu utkání pracovali a já jsem na nás pyšný. Finové byli po předchozí prohře motivovaní zvítězit a my jim to nedovolili, takže mám velkou radost," hodnotí vítězné utkání asistent trenéra Joonas Naava.

Finsko - Česko 3:5 (1:0, 1:2, 1:3)

Branky: 18. Lastikka, 29. Rantala, 41. Heikkilä – 26. Delong, 35. Delong, 47. Delong, 48. Havlas, 59. Forman. Rozhocčí: Fässler – Schläpfer (oba SUI). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. Zásahy brankářů: Strandberg 13 – Jurco 10. | MATCH CENTER

Sestava Česka: Jurco (Bauer) – Hemerka, Němeček, Kisugite, Suchánek, Šindler, Meliš – Havlas, M. Beneš, Hanák – Rýpar, Langer, Forman – Kreysa, Delong, D. Beneš – Krbec, Zouzal, Besta.

Ohlasy po utkání

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se