Druhý den EFT: Čechům se v dramatickém závěru vyrovnat nepodařilo, z výhry se raduje Švédsko

Českému národnímu týmu se na juniory, kteří výběr Tre Kronor v dopoledním utkání udolali na nájezdy, navázat nepodařilo. Ani druhý duel na EFT ve Finsku tak svěřenci Jaroslava Berky do vítězného konce nedotáhli. A opět padli rozdílem jediné branky. Z výhry 5:4 se nakonec radovali desetinásobní mistři světa ze Švédska.


Česko - Švédsko 4:5 (0:2, 2:3, 2:0)

Oproti úvodnímu duelu proti Suomi nastoupili svěřenci Jaroslava Berky s některými změnami v sestavě. Mezi tři tyče se místo Lukáše Bauera postavil Tomáš Jurco. Úplně nového složení se dočkala také třetí česká formace. Začátek utkání se nesl ve vysokém tempu, mnoho střeleckých příležitostí jsme však neviděli. Skóre se měnilo až ve třinácté minutě. Po vyloučení Filipa Formana se po skvělé kombinaci v přesilové hře prosadil Ludwig Persson. Druhý úder přišel z čepele Albina Sjögrena, který parádním projektilem vymetl všechny pavučiny z Jurcovy branky. Víc toho už úvodní perioda nenabídla, do kabin se tak odcházelo za stavu 2:0 pro Švédy.

Ani prostřední část klání nezačala pro Čechy vůbec dobře. Do tříbrankového vedení poslal seveřany Arvid Äse. V čase 27:23 svítilo na světelné tabuli haly ve finské Raumě už skóre 0:5. To donutilo kouče Jaroslava Berku sáhnout po oddechovém čase. Volba timeoutu se zanedlouho ukázala jako úspěšná. Nejprve se prvním českým gólem v zápase prezentoval Adam Zubek, když do sítě dorazil svou předcházející střelu. Na 2:5 snižoval po asistenci Filipa Langera v přesilové hře Matěj Havlas. 

Do třetí třetiny vstoupil aktivněji český tým, který potřeboval dotáhnout ztrátu tří branek. V krátkém časovém sledu navíc dostal příležitost v podobě dvou přesilových her, ani jednu se však proměnit nepodařilo. Se snížením přispěchal až v čase 55:46 Filip Langer, pro kterého se jednalo o jubilejní 100. bod v reprezentaci. V tu dobu už dění na hrací ploše sledoval Jurco jen ze střídačky, Češi to zkoušeli v šesti. Na rozdíl jediné branky upravil skóre pohotovou střelou Matěj Havlas, to do zaznění sirény zbývalo ale jen pětadvacet vteřin. Vyrovnat se už celku kolem kapitána Ondřeje Němečka nepodařilo, a všechny tři body si tak odnesli švédští reprezentanti.

Příležitost na nápravu dostane národní tým hned zítra, kdy v posledním utkání na EFT ve Finsku vyzve Švýcary.

Sestava Česka: Jurco (Bauer) - Němeček (C), Šindler, Beneš, Suchánek, Zouzal, Šebek, Meliš, Zakonov - Langer, Havlas, Hanák - Forman, Rýpar, Delong - Tomašík, Zubek, Kreysa - Besta

Branky: 31. Zubek, 36. Havlas, 56. Langer, 60. Havlas - 15. Persson, 19. Sjögren, 25. Äse, 26. Sankell, 28. Gustafsson; Vyloučení 3:4 + Kohonen (SWE) OS; Využití 1:2; Diváků 353; Zásahy brankářů: Jurco 14 - Bending-Sörling 19. MATCH CENTER

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.