News

today
Organization

Proběhla 26. Valná hromada ČF, byl zvolen prezident i výkonný výbor

Během víkendu proběhla v Brně 26. Valná hromada Českého florbalu. Po ní pokračuje v pozici prezidenta Českého florbalu Daniel Novák, který má mandát na další čtyři roky. Novou členkou Výkonného výboru Českého florbalu (VV) se stala Kristýna Šedová. Volili se také předsedové Arbitrážní, Disciplinární a Odvolací a revizní komise, která má také nové členy.

3 minutes

today
Interview

Cílem je stabilizovat florbal mezi top sporty, říká znovuzvolený prezident Českého florbalu. Jaké jsou další výzvy?

Ve funkci prezidenta pokračuje po 26. valné hromadě Daniel Novák, který tak zůstane v čele tuzemského florbalu i pro nadcházející čtyři roky. Co jej přimělo ke kandidatuře, jaké jsou jeho cíle do nadcházejícího období a mnoho dalšího zmiňuje v rozhovoru.

13 minutes

yesterday
Transfer

Ve Vítkovicích končí Matejčík a Hatala, extraligový Chodov posílí Lovíšková

Přípravy na novou sezonu s sebou přináší také změny v nominacích jednotlivých klubů. Ten vítkovický opouští před dalším superligovým ročníkem Marek Matejčík a Šimon Hatala. Naopak extraligový Chodov zapisuje posilu v podobě Barbory Lovíškové. Změny se dějí také v kabině Kanonýrů Kladno.

2 minutes

31.5.2024
Youth

Young Stars Weekendy dívek začaly. V akci jsou obě kategorie

V průběhu aktuálního víkendu probíhají ve Žďáru nad Sázavou a Skutči Young Stars Weekendy, které uzavírají sezonu Kempů talentované mládeže pro dívčí kategorie.

2 minutes

31.5.2024
Team list

Reprezentace žen vykročí k domácímu mistrovství světa, v Kutné Hoře se představí omlazený tým

První zastávkou na cestě k vrcholu v podobě domácího mistrovství světa bude pro reprezentaci žen Kutná Hora, kde absolvuje výběr pod vedením Lukáše Procházky přípravný kemp. Trenérský štáb vybral rozšířenou nominaci, v níž nechybí ani sedm hráček z uplynulého juniorského šampionátu.

6 minutes

30.5.2024
Organization

V regionech se konaly valné hromady, v Brně proběhnou volby do celostátního výkonného výboru

V období mezi sezonami proběhly valné hromady (VH) ve florbalových regionech. V průběhu první červnové neděle se bude konat šestadvacátá celostátní valná hromada v Brně, kde bude volen prezident Českého florbalu i výkonný výbor.

3 minutes

30.5.2024
Team list

Junioři jsou v polovině cyklu. Štancl nominoval na kemp pět nováčků

Národní tým do devatenácti let se v červnu představí v Kutné Hoře, kde je bude čekat třídenní soustředění. “Tento kemp bude určitým předělem mezi koncem sezony, polovinou reprezentačního cyklu a vstupem do jeho druhé části, která už bude opravdovou přípravou na mistrovství světa,” říká trenér Ladislav Štancl, který nominoval hned šest nových tváří.

4 minutes

29.5.2024
Interview

Soutěž 3+1? Připomíná mi to formát letních turnajů, říká hlučínský Moravec

Jste součástí malého florbalového družstva a nedaří se vám sehnat počty pro přihlášení do klasické soutěže? Nezoufejte, v Moravskoslezském regionu pro vás máme řešení! Přihlásit se můžete do soutěže 3+1, v níž stačí tři hráči do pole a jeden brankář. Své o tomto začínajícím projektu ví florbalista Ondřej Moravec, který se v sezoně 2023/24 stal třetím nejproduktivnějším hráčem této soutěže.

4 minutes

28.5.2024
Club's press release

Lípu povede legendární Garčar! Florbalový reunion, říká manažer Slaný

Českolipští florbalisté vstoupí do nové sezony pod vedením Milana Garčara, který přichází na lavičku po konci Vladimíra Trčky. Pro bývalého vynikajícího obránce půjde o první zkušenost v roli hlavního kouče, v předminulé sezoně působil coby asistent ve Spartě. Čerpat může i ze svých velkých zkušeností ze zahraničí.

6 minutes

28.5.2024
Interview

Euforie byla nepopsatelná, rozplývá se po historickém úspěchu tahounka Dobrušky Peterová

Již skončená sezona 2023/24 přinesla mnoho krásných okamžiků a rozhodně se stala nezapomenutelnou pro mnoho týmů. Jeden takový mezi všemi vyčnívá a nese název FBC Dobruška. Tomuto klubu z šestitisícového města v Královéhradeckém kraji se poprvé v historii podařilo ovládnout 1. ligu žen a zajistit si tak místo v nadcházejícím ročníku ČEZ Extraligy. Jednou z hlavních strůjkyň tohoto úspěchu je i 26letá útočnice Diana Petrová. S 41 body (30+11) nejproduktivnější hráčka Dobrušky v základní části a autorka hattricku ve finále se v následujícím rozhovoru rozpovídala nejen o historické sezoně, postupu mezi elitu či o samotném klubu.

8 minutes

27.5.2024
News

Draft do F-Liigy: Dvanáctkrát zaznělo české jméno, poprvé si volily ženské týmy

Ve Finsku proběhl druhý ročník draftu do F-Liigy. Na něm zaznělo také několik českých jmen. Poprvé lovily ve vodách ostatních zemí také celky z ženské soutěže. Výběr hráčů či hráček neznamená, že se nutně v tomto přestupovém období musí konat přesun na sever. Draftovaní muži a draftované ženy nemusí nabídku přijmout, v případě pozdějšího přestupu do Finska má draftující tým právo přednostního podpisu smlouvy.

3 minutes

27.5.2024
Tipster

Neratovice zažijí velkou párty! Kdo další uspěl v Holba 100?

Známe vítěze a vítězky Holba 100 challenge! Rozlučku od hlavního partnera Českého florbalu pivovaru Holba získali florbalisté Neratovic z Regionální ligy – skupina 3.

2 minutes

27.5.2024
Transfer

Šampion ulovil žolíka, kádr Tatranu posílil juniorský mistr světa

Střešovický celek pokračuje v budování týmu, který bude mít v nadcházející sezoně velmi náročný úkol – obhájit hned tři prvenství. K tomu jim má dopomoci Petr Majer, který strávil poslední dvě sezony ve Finsku.

2 minutes

26.5.2024
Transfer

PŘEHLED | Přestupy 2024: Vošta končí v Chodově, Havlínová posílí Kloten

Ligový ročník 2023/2024 je téměř za námi. Už na jeho konci začaly kluby oznamovat změny ve svých kádrech. Svou kariéru také skončilo několik výrazných jmen.

19 minutes

25.5.2024
Organization

INFO | Blíží se přestupní období

V pondělí 1. července 2024 začíná přestupní období pro všechny kategorie, které potrvá do 15. ledna 2025 pro dorostence, dorostenky, juniory, juniorky, muže, ženy a veterány či veteránky. Pro kategorie starších žáků a žákyň a mladších do 31. března 2025.

2 minutes

24.5.2024
Analysis

ANALÝZA | Co rozhodlo ženské superfinále? Nejnebezpečnější hráčkou byla Seevaldová

Před nedávnem jsme vám přinesli statistický pohled na mužské BigBoard Superfinále, teď se pojďme podívat řečí čísel na finálový zápas žen mezi Chodovem a Vítkovicemi. V něm se nakonec z vítězství 5:3 radovaly Vítkovice a přidaly tak do sbírky už osmý titul v nejvyšší ženské soutěži.

8 minutes

24.5.2024
News

Otázky a odpovědi: Změny v dorostenecké lize

Soutěžní úsek Českého florbalu zorganizoval během týdne speciální webinář pro oddíly týkající se změn v dorostenecké lize. Níže přinášíme základní informace i odpovědi na nejčastější otázky týkající se nového formátu 1. ligy dorostenců.

3 minutes

24.5.2024
Youth

Dva vysoké triumfy západu uzavřely sezonu KTM pro nejstarší kategorie chlapců

Závěrečné Young Stars Weekendy odstartovaly kategorie chlapců do šestnácti a sedmnácti let. V Kutné Hoře a Skutči pokaždé celkem jasným způsobem triumfovaly výběry západu.

5 minutes

24.5.2024
Interview

Nejtěžší bude převtělit se z role favorita do lupiče, hlásí před superligovou sezonou Bachmaier

V Livesport Superlize se v sezoně 2024/25 představí také nováček z Kladna, kterému postup z 1. ligy mužů vybojoval zejména Matyáš Bachmaier. Nejproduktivnější hráč Kanonýrů i celé druhé nejvyšší mužské ligy se v rozhovoru rozpovídal o svých plánech na léto nebo nástupu do školy.

5 minutes

23.5.2024
Interview

Složení realizačního týmu pro domácí MS: Eteläpää zůstává, novou asistentkou je Marešová

Výkonný výbor Českého florbalu (VV) vzal na svém úterním zasedání na vědomí první členky a členy realizačního týmu reprezentace žen pod vedením hlavního trenéra Lukáše Procházky. Vrcholem nadcházejícího cyklu bude domácí mistrovství světa, které budou v roce 2025 hostit města Brno a Ostrava.

4 minutes