Spíše jsme přemýšleli, než abychom hráli, smutní po porážce Vojta

Pražská Sparta zažila bolestné pohárové déjà vu. Po roce znovu došla do rozhodujícího klání, v němž ale nakonec na kýžený titul nedosáhla. Podle trenéra Marka Vojty přišel zlom již v úvodní periodě.


Derby mezi oběma týmy má v superlize již velkou tradici. Oba se berou za největší rivaly, avšak až dosud měla v rozhodujících kláních navrch Sparta. To se změnilo právě v pohárovém finále. „Soupeř hrál lépe a byl aktivnější ve hře na balonku. My jsme hráli jenom s míčkem a tu ‚roli dva’ jsme moc neměli. Soupeř tak zaslouženě vyhrál,” hodnotil po zápase sparťanský kouč.

Na úvodní trefu klokanů sice sparťané zareagovali, avšak v závěru úvodní části se Bohemka prosadila ještě třikrát a tím určila ráz klání. „Zlom přišel už v první třetině. Kdybychom udrželi stav 1:1 či 1:2, tak jsme mohli změnit naší hru. Další rána pro nás přišla ve druhé části, kdy jsme dostali znovu gól na konci třetiny. To nás také položilo,” přemítal Vojta.

Přesto Sparta zkusila v posledním dějství s výsledkem něco udělat. Prakticky celou dobu hrála bez brankáře, avšak výsledkem bylo pouze korigování třemi trefami a stejný počet branek inkasovaných do prázdné kelce. „Hodnocení naší hry v šesti rozhodně nemůže být pozitivní, protože jsme nedokázali dát víc gólů. Měli jsme tlak, ale to tak při hře šest na pět je,” krčil rameny kouč rudého celku.

Celkově sparťané padli poměrem 4:10 a to pro ně není zrovna nejlepší vizitka. „Spíše jsme přemýšleli, než abychom hráli, ale i soupeř byl lepší v aktivitě, na nohách a na tom musíme máknout,” zní poučení do zbytku ročníku, v němž není nepravděpodobné, že by na sebe oba týmy mohly narazit i v rámci play-off Livesport Superligy.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se