MVP mužů | Stejné finálové obsazení jako vloni! Kdo nechybí v top trojce?

Finalisté ankety MVP Livesport Superligy 2022/23 | foto: Český florbal

Už 9. června poznáme na galavečeru Florbalista sezony vítěze všech anket. Postupně si představíme všechny finalisty. Jako další v pořadí následuje kategorie MVP mužů sezony.


Marek Beneš
  • Tatran Střešovice

V kategorii o nejužitečnějšího florbalistu sezony Livesport Superligy po roce znovu kralují tři stejná jména. Chybět mezi nimi samozřejmě nesmí tahoun střešovického Tatranu, který v základní části zakotvil na pozici nejproduktivnějšího hráče superligy a podmanil si také statistiky asistencí. Ve stěžejním čtvrtém a pátém semifinále play-off proti Boleslavi navíc svému týmu přispěl šesti velmi důležitými body a hodně se tak zasloužil o další účast Tatranu v superfinále. Kromě klubové scény se Beneš skvěle prezentoval také na té reprezentační, v níž České republice pomohl ke stříbrným medailím ze světového šampionátu hned jedenácti kanadskými body a nemohl tak chybět v All Stars týmu.

Marek Beneš vyhrál bodování základní části superligy 2022/23 | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Filip Forman
  • FbŠ Bohemians

Forman v sezoně 2022/23 táhl pražské Bohemians vzhůru a také díky jeho důležitým příspěvkům na hřišti se tak klokani poprvé ve své historii dostali mezi top čtveřici týmů Livesport Superligy. Kromě toho svému týmu přispěl také dvěma důležitými body ve finále Poháru Českého florbalu, v němž se Bohemians podařilo ukořistit první klubový titul. Svou roli lídra si Forman přenesl také do české reprezentace, v níž stál u zrodu stříbrných medailí, na kterém se podílel šesti kanadskými body.

Filip Forman po úspěchu Bohemky ve čtvrtfinále | foto: FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ondřej Němeček
  • Tatran Střešovice

Stabilní kámen a kapitán střešovického Tatranu znovu dokázal, jakou hodnotu pro svůj kádr má. S neuvěřitelnou bilancí +93 v celkových superligových statistikách plus a mínus se stal hráčem, který byl během svého pobytu na hřišti u nejvíce branek ze všech elitních florbalistů (113). Ne nadarmo proto Tatran dovedl až ke zlatým medailím a titulu mistrů superligy 2022/23. V reprezentační sféře navíc byl také u postupu českého národního týmu do finále mistrovství světa a získal s ním světové stříbro i post v nejlepší sestavě turnaje.

Ondřej Němeček proti Vítkovicím | foto: Tatran Střešovice

Další pořadí TOP 10

4. Vávra Marek (Florbal Chodov)
5. Tomašík Milan (Florbal MB)
6. Buršík Jakub (FbŠ Bohemians)
7. Matejčík Marek (1. SC Vítkovice)
8. Natov Jan (Florbal MB)
9. – 10. Delong Adam (1. SC Vítkovice), Hodík Karel (Florbal Chodov)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se