Mistry ligy starších žáků jsou Vítkovice! Ve finále přemohly Buldoky

Radost z gólu 1. SC TEMPISH Vítkovice na MČR starších žáků 2023 | foto: Zdeněk Dolíhal/Český florbal

Závěrečný den Mistrovství České republiky starších žáků je u konce. Turnaj vyvrcholil finálovým zápasem. V něm Vítkovice přehrály brněnské Buldoky, a můžou tak slavit mistrovský titul.


Semifinále

Sparta titul neobhájí, ve finále jsou Vítkovice

První semifinále vyznělo lépe pro TEMPISH Vítkovice. Ostravané v boji o finále přehráli pražskou Spartu, která tak titul z loňského MČR neobhájí. Rozhodlo o tom hlavně druhé dějství, kdy Vítkovice zvýšily svůj náskok z jedné trefy na čtyři. Sparta už pak vysoké manko nedokázala stáhnout, navíc ještě inkasovala do prázdné branky. 

Neskutečný obrat Bulldogs, Brňané si s Vítkovicemi zahrají o titul

Peklo v ochozech a nervy ze železa, to vystihuje zápasy Bulldogs v play-off. I přes to, že Tatran šel do vedení 2:0 po dvou krásných přesilovkových souhrách, Buldoci dokázali zareagovat. Poprvé se prosadili na konci druhé desetiminutovky. Na druhý zásah domácích fanoušci dlouho čekali, ale nakonec se dočkali. V čase 29:59 poslal zápas do prodloužení Nicolas Veselý. V prodloužení branka nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Buldoci se utnuli pouze jedinkrát, zato Tatran dvakrát, a tak se do finále podívají právě pořádající Brňané. ''Vyhrál silnější tým. Nehrajeme na individuality, ale na týmový výkon,'' říká kapitán Bulldogs Tobiáš Hude.

Rozpis zápasů a výsledky

ACEMA Sparta Praha - 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:8 ONLINE | VIDEO
Bulldogs Brno - H TEST Tatran Střešovice 3:2psn ONLINE | VIDEO

O 3. místo
Tatran si po krutém semifinále spravil chuť, z Brna veze bronz

Tatran se v utkání o bronz ocitl v jiné pozici než v semifinále. Od 9. minuty Střešovice prohrávaly. Odpověď našel Tatran v minutě 26. Jonáš Tůma prostřelil Jiřího Pecku a zápas poslal do prodloužení. V něm Tatran  zužitkoval přesilovku, a tak se může radovat z bronzu. ''Ze začátku jsme měli díru v obraně. Výkon jsme zlepšili a zaslouženě jsme zápas dotáhli do zdárného konce,'' myslí si útočník Tatranu Šimon Padevět.

ACEMA Sparta Praha - H TEST Tatran Střešovice 1:2pp ONLINE | VIDEO

Finále 
Mistry ligy starších žáků jsou Vítkovice! Ve finále přemohly Buldoky

Finále MČR starších žáků 2023 bylo vyhrocené už od samého začátku. Ostravané začali lépe, když se ve 3. minutě ujali vedení. Následného oslabení soupeře Buldoci využili v samém závěru první třetiny. Ostravský celek ale dokázal zareagovat. Pavel Němec vystřelil Vítkovicím vedení 2:1. Pojistku přidali Slezané minutu před koncem. Zasloužil se o ni Adam Neubauer. Vítkovice tak přemohly Buldoky poměrem 3:1 a slaví mistrovský titul.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Bulldogs Brno 3:1 ONLINE | VIDEO

O 11. místo

Pardubice se s turnajem loučí vítězně

Na poslední pokus se Sokolům přeci jen podařilo zvítězit. Pardubice v souboji dvou týmů, které dosud nevyhrály, přemohly Okříšky. Mistr Vysočiny se tak s turnajem rozloučí bez vítězství. Příznivý výsledek pro Sokoly se začal formovat už v první třetině. Svůj náskok už Pardubičtí nepustili, a tak mohou slavit 11. místo. ''Byli jsme tu nejmladší a přijeli jsme v hodně oslabené sestavě. Turnaj jsme si chtěli hlavně užít,'' říká nejlepší hráč turnaje Okříšků Vojtěch Dvořák.

SOKOLI Pardubice - PSKC Okříšky-Rudíkov 10:3 ONLINE | VIDEO

O 9. místo
Hradec si v závěru zajistil 9. místo

Prvních jedenáct minut zápasu patřilo Hradci, který se ujal vedení 2:0. Druhá polovina druhého dějství však přinesla zvrat. Plzeň si během tří minut vzala vedení, když obrat dokončil povedeným trestným střílením Sebastian Poslední. Závěr ovšem znovu patřil hostům. Díky dvěma gólům v poslední třetině tak Hradec rozhodl bitvu o 9. místo. ''Turnaj měl skvělou atmosféru. Pomýšleli jsme na vyšší pozice, ale měli jsme hodně těžké soupeře,'' hodnotí turnaj hradecký Přemek Hanzlík

FBC Plzeň white - FBC Hradec Králové 3:4 ONLINE | VIDEO

O 7. místo
Liberec je sedmý, porazil Českou Lípu

Také utkání o 7. místo musely rozhodnout samostatné nájezdy. Po základní hrací době na světelné tabuli svítilo vyrovnané skóre 3:3, a tak po bezbrankovém prodloužení následovaly nájezdy. V nich si počínali lépe liberečtí hráči. Proměnili oba nájezdy a třetí série už nebyla zapotřebí, jelikož ani jeden z hráčů České Lípy nájezd neproměnil. ''Dobrý zápas z naší strany. Výborně nám zachytal gólman. Moc děkuji našim trenérům,'' říká nejlepší hráč Liberce na turnaji Jakub Hruška

FBC Liberec - FBC Česká Lípa white 4:3psn ONLINE | VIDEO

O 5. místo
Gullivers proteklo vítězství mezi prsty, slaví Olomouc

Celý zápas byla Olomouc v pozici dotahujícího celku. Třetí třetina však vše změnila. Olomoucké FBS sice na začátku této hrací části inkasovalo, ale poté čtyřmi góly vývoj utkaní strhnout na svoji stranu. SAMIGAS FBS Olomouc si tak z Brna odveze 5. místo.

SAMIGAS FBS Olomouc - Sokol Brno I EmkoCase Gullivers 6:4 ONLINE | VIDEO

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se