Formanův zlatý návrat: Byli jsme hodně efektivní, těší jej

Filip Forman slaví úvodní trefu finále Poháru Českého florbalu | foto: Martin Flousek/Český florbal

Otevřel skóre finálového klání a de facto nastartoval jízdu klokanů za první trofejí v historii. Filip Forman pomohl klokanům k zápisu do historie. „Kluci i já jsme dneska strašně chtěli. Zejména, když hrajeme se Spartou, tak je to totální derby. Myslím si, že jsme dneska tahali za delší konec a byli lepší,” hodnotí klání.


Pro Formana má návrat na Vodovku trochu specifický podtext. V srpnu 2021 zde totiž jako kapitán dovedl juniorskou reprezentaci k titulu mistrů světa. „Trochu jsem si to připomínal, že právě tady jsme to dokázali a věřil jsem, že to můžeme dokázat znovu,” vrátil se v myšlenkách k zlatému šampionátu.

Pro vás je to určitě i odveta za ty poslední rozhodující zápasy, v nichž vás Sparta porážela?
Sparta je náš největší rival a když se to povede zvlášť v takovém zápase, kdy se hraje o nejcennější medaile, je naprosto fantastické. Nesmíme se tím nechat uspat, protože je dost pravděpodobné, že na ně ještě v sezoně narazíme. Musíme si z tohoto klání vzít to dobré.

Prakticky od první třetiny jste kontrolovali zápas. Jak moc velká výhoda to pro vás byla?
Těžko říci. My máme většinou se Spartou dobré vstupy do zápasů, dostaneme se do vedení, dostaneme se na koně a pak se bojíme. Sparta nás pak udolá tou svou fyzickou hrou, ale dneska nám to skvěle vycházelo, byli jsme hodně efektivní v útoku a přišlo mi, že Sparta byla taková „mrtvá” a nebyla ve své kůži. 

Celý zápas provázela super atmosféra.
Jsem za to moc rád. Přijeli nás podpořit zejména rodinní příslušníci. Možná škoda, že je to tak daleko z Prahy, že našich fanoušků nepřijelo víc, ale i tak tady byla spousta lidí a super kulisa.

Jak je toto vítězství důležité i směrem k sebevědomí do zbytku sezony?
Pro sebevědomí je to určitě dobré, ale my separujeme zvlášť pohár a ligu, kde se nám sice nepodařily poslední zápasy, ale pořád to oddělujeme od sebe.

Bohemka získala díky tomuto triumfu šanci startovat poprvé v historii na Champions Cupu, tak jak velká věc je toto pro celý klub?
Těším se na to. Je to nová koncepce, kdy bude hned osm týmů. Jestli tam s Bohemkou budu nebo ne, to nemohu říci, ale kluci si to zaslouží, ať tam s nimi budu nebo ne.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se